Оригінальний і швидкий у приготуванні салат можна приготувати з креветок і в’ялених помідорів. Закуску можна подавати для легкої вечері або в якості частування за святковим столом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Креветки Королівські – 200 гр.
- Рукола – 1 пучок
- в’ялені Помідори – 100 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Біле сухе вино – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з креветками, в’яленими помідорами і руколою? Креветки заздалегідь розморожуємо при кімнатній температурі, потім відварюємо до готовності в підсоленій воді.
Акуратно очищаємо морепродукт від панцира.
На спинці кожної креветки робимо надріз і витягаємо тонку чорну ниточку.
Далі обсмажуємо креветки на оливковій олії по 1-2 хвилини з кожного боку.
До креветок додаємо лимонний сік, соєвий соус, сухе вино і трохи солі. Перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.
На сервірувальні тарілки викладаємо рукколу. На неї – креветки та в’ялені помідори. Салат готовий до подачі!
Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами