Оригінальний і швидкий у приготуванні салат можна приготувати з креветок і в’ялених помідорів. Закуску можна подавати для легкої вечері або в якості частування за святковим столом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки Королівські – 200 гр.
  • Рукола – 1 пучок
  • в’ялені Помідори – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Біле сухе вино – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з креветками, в’яленими помідорами і руколою? Креветки заздалегідь розморожуємо при кімнатній температурі, потім відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Акуратно очищаємо морепродукт від панцира.

На спинці кожної креветки робимо надріз і витягаємо тонку чорну ниточку.

Далі обсмажуємо креветки на оливковій олії по 1-2 хвилини з кожного боку.

До креветок додаємо лимонний сік, соєвий соус, сухе вино і трохи солі. Перемішуємо і готуємо на слабкому вогні ще 5 хвилин.

На сервірувальні тарілки викладаємо рукколу. На неї – креветки та в’ялені помідори. Салат готовий до подачі!

Салат з креветками і овочами Салат з креветками і помідорами Салат з креветками, помідорами і сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами