Цей салат – справжній вибух смаку. Солодкі апельсини, солона фета, ароматні насичені волоські горіхи, ніжна куряча грудка – всі інгредієнти дивно гармонійно поєднуються. Кисло-солодка заправка з натурального йогурту об’єднує компоненти і робить салат соковитим. Страва виглядає святково і нарядно.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Листовий салат – 250 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Майонез – 40 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Петрушка – 3 пучка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Йогурт – 8 ст. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з куркою, апельсинами і волоським горіхом. Готуємо продукти для салату. Зелень промиваємо й обсушуємо. Апельсин промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і білих прожилок, не розбираючи на часточки.

Куряче філе розрізаємо вздовж на дві половинки, натираємо з двох сторін сіллю, чорним меленим перцем і меленим коріандром.

На сковорідку виливаємо рослинне масло і розігріваємо його до гарячого стану. Кладемо на сковорідку куряче філе і смажимо по сім-вісім хвилин з кожного боку, до утворення рум’яної скоринки.

Готові шматки курки знімаємо зі сковорідки, даємо охолонути й нарізаємо на невеликі шматочки довільного розміру.

Апельсин нарізаємо на кружечки товщиною в п’ять-сім міліметрів, кожен кружечок ріжемо на вісім частин – виходять маленькі трикутні шматочки.

Волоські горіхи висипаємо на суху сковорідку на середній температурі плити обсмажуємо протягом п’яти-семи хвилин. За той час горіхи повинні підсушитися і почати видавати характерний аромат. Зняти з плити і дати охолонути. Порубати ножем на невеликі шматочки.

В окрему мисочку виливаємо йогурт, додаємо діжонську гірчицю, рідкий мед і ретельно перемішуємо.


Листя зеленого салату рвемо руками на невеликі шматочки, викладаємо в салатницю, додаємо туди ж нарізану курку, апельсинові дольки і волоські горіхи. Виливаємо в салатницю половину приготовленої заправки і акуратно перемішуємо. Для подачі укладаємо на порційні тарілки цілі листя зеленого салату, а на них ложкою викладаємо салат. Зверху розподіляємо сир фета, порізаний на кубики, і ложкою поливаємо залишилася заправкою. Додатково можна прикрасити зеленню петрушки. Подаємо до столу відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Салати з куркою