М’ясо курки, і особливо грудки, чудово поєднується з чорносливом, а разом з волоськими горіхами, яйцями і свіжих огірочків робить оригінальним смак салату. Цей салат можна приготувати пошарово або перемішати інгредієнти в одному блюді – як вам сподобається.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряча грудка – 250 гр.
- Чорнослив – 130 гр.
- Волоський горіх – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з куркою, чорносливом і волоським горіхом? Спочатку підготуйте для салату всі необхідні продукти. Замість філе можна покласти в салат і інше м’ясо курки, тільки без кісточки. Чорнослив візьміть чорного кольору і бажано з кісточкою.
Зваріть в підсоленій воді до готовності курячого філе. Його охолодіть і поріжте на невеликі кубики.
Очищені волоські горіхи посмажте кілька хвилин на сухій сковорідці, щоб видалити гіркоту. Потім приберіть лушпиння і горіхи подрібніть будь-яким способом: за допомогою ножа або качалки.
курячі яйця Відваріть, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте на середні кубики.
Помийте свіжі огірочки і видаліть шкірку, якщо вона гірчить. Потім огірки наріжте маленькими кубиками.
Залийте окропом на 10-15 хвилин чорнослив, щоб він став м’яким. Потім воду злийте і трохи його обсушіть. Нашаткуйте чорнослив також на невеликі кубики.
Всі нарізані продукти перекладіть в салатницю. Посипте їх по своєму смаку сіллю і додайте потрібну кількість майонезу. Салат акуратно перемішайте.
Приготований салат красиво оформіть, декорують зеленню і горіхами і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Салати з куркою