Приготований з простих і доступних інгредієнтів салат, гідний вищих похвал. Він припаде до місця і на святковому столі та ситна закуска серед повсякденного меню. Квасоля, гриби і м’ясо роблять закуску дуже ситною, а от ступінь калорійності можна трохи зменшити, замінивши свинину курячим філе.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Квасоля біла (варена) – 0.5 склянки
- Печериці свіжі – 6 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Свинина (варена) – 150 гр.
- Оливки – 0.5 банок
- Петрушка – 2 гілки
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 100 мл
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Оцет винний червоний – 15 мл
Процес приготування:
Готувати салат з квасолею і смаженими грибами просто! Заздалегідь відварену квасолю (або консервовану) покладіть в салатник.
Цибулю очистіть, розділіть на 4 частини і порубаєте. Покладіть його в невелику миску, додати воду, цукор і оцет і залиште на 15 хвилин.
Печериці очистити, сполосніть і наріжте пластинами. Обсмажте на соняшниковій олії, на середньому вогні 4-5 хвилин. В кінці смаження трохи посоліть.
Перекладіть гриби до квасолі. Варене м’ясо наріжте соломкою і покладіть в загальний салатник. Зелену цибулю наріжте дрібними колечками і закиньте слідом.
Цибулю відіжміть від рідини за допомогою ложки і перекладіть до інших продуктів.
Оливки цілком відправляйте в салат і присипте перцем.
Додайте порізану петрушку, оливкове масло і змішайте всі складові салату. Спробуйте салат і при бажанні додайте відсутні спеції (сіль, цукор).
Салат готовий до подачі, але можна і залишити постояти на холоді, для змішування всіх смаків в один букет.
Приємного апетиту!
Новости