Перед вами рецепт смачної та ситної заготовки на зиму. Сама по собі квасоля сповнена поживними речовинами, а її поєднання з овочами стане вітамінним порятунком у зимовий період. Подавати салат з квасолею до столу можна в холодному вигляді, а також в теплому, розігрівши його на сковороді.
Інгредієнти: на 3 л.
- Квасоля біла – 1 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Часник – 100 гр.
- Оцтова есенція – 5 ч. л.
- Масло рослинне – 400 мл
Процес приготування:
Як почати готувати салат з квасолею на зиму? Квасоля перебиваємо, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Вона повинна розмокнути, це скоротить час її варіння. Вимочену квасоля перекладаємо в каструлю, повністю заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання продовжуйте варити ще протягом 60 хвилин. По готовності відправляємо квасолю на друшляк. Уся рідина повинна піти.
Ретельно помідори промийте, видаліть плодоніжки і прилеглі до них ущільнення. Подрібніть за допомогою блендера очищені томати (можна також скористатися м’ясорубкою, ефект буде той же).
Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо під проточною водою. Потім необхідно нарізати його у вигляді тонких кілець або дрібних кубиків.
Промиваємо болгарський перець. Розрізаємо його і очищаємо від насіння і перегородок. Також видаляємо плодоніжки. Потім промиваємо овочі зсередини, щоб повністю видалити все непотрібне, і нарізаємо смужками.
Моркву слід вимити, зняти шкірку. Після цього обдати водою, щоб прибрати залишкову бруд. Потім за допомогою терки подрібніть очищену моркву.
Переходимо до часнику. Знімаємо піну і натираємо його на дрібній тертці.
У велику каструлю всипаємо підготовлені овочі – болгарський перець, цибуля, морква та томати. Потім додайте необхідну кількість рослинної олії і поставте на невеликий вогонь. Як тільки овочі закиплять, тушкуйте їх ще протягом 20 хвилин.
Після готовності овочів відправляємо до них квасоля, цукровий пісок, сіль і подрібнений часник. Додаємо оцет. Всі інгредієнти перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо ще 15 хвилин.
Поки готуються овочі, приступайте до стерилізації скляних банок і кришок. Готовий салат із квасолі відразу ж після приготування необхідно розкласти по банках. Закриваємо щільно кришками. Після цього закутуємо салати в банках ковдрами або будь-якими іншими речами. Коли салат в такому вигляді охолоне, можна буде переправити заготовки в підвал або інше темне місце з прохолодою. Салат з квасолею на зиму готовий!
Приємного апетиту!
Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму