Перед вами рецепт смачної та ситної заготовки на зиму. Сама по собі квасоля сповнена поживними речовинами, а її поєднання з овочами стане вітамінним порятунком у зимовий період. Подавати салат з квасолею до столу можна в холодному вигляді, а також в теплому, розігрівши його на сковороді.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Квасоля біла – 1 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Часник – 100 гр.
  • Оцтова есенція – 5 ч. л.
  • Масло рослинне – 400 мл

Процес приготування:

Як почати готувати салат з квасолею на зиму? Квасоля перебиваємо, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Вона повинна розмокнути, це скоротить час її варіння. Вимочену квасоля перекладаємо в каструлю, повністю заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання продовжуйте варити ще протягом 60 хвилин. По готовності відправляємо квасолю на друшляк. Уся рідина повинна піти.

Ретельно помідори промийте, видаліть плодоніжки і прилеглі до них ущільнення. Подрібніть за допомогою блендера очищені томати (можна також скористатися м’ясорубкою, ефект буде той же).

Очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо під проточною водою. Потім необхідно нарізати його у вигляді тонких кілець або дрібних кубиків.

Промиваємо болгарський перець. Розрізаємо його і очищаємо від насіння і перегородок. Також видаляємо плодоніжки. Потім промиваємо овочі зсередини, щоб повністю видалити все непотрібне, і нарізаємо смужками.

Моркву слід вимити, зняти шкірку. Після цього обдати водою, щоб прибрати залишкову бруд. Потім за допомогою терки подрібніть очищену моркву.

Переходимо до часнику. Знімаємо піну і натираємо його на дрібній тертці.

У велику каструлю всипаємо підготовлені овочі – болгарський перець, цибуля, морква та томати. Потім додайте необхідну кількість рослинної олії і поставте на невеликий вогонь. Як тільки овочі закиплять, тушкуйте їх ще протягом 20 хвилин.

Після готовності овочів відправляємо до них квасоля, цукровий пісок, сіль і подрібнений часник. Додаємо оцет. Всі інгредієнти перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо ще 15 хвилин.

Поки готуються овочі, приступайте до стерилізації скляних банок і кришок. Готовий салат із квасолі відразу ж після приготування необхідно розкласти по банках. Закриваємо щільно кришками. Після цього закутуємо салати в банках ковдрами або будь-якими іншими речами. Коли салат в такому вигляді охолоне, можна буде переправити заготовки в підвал або інше темне місце з прохолодою. Салат з квасолею на зиму готовий!

Приємного апетиту!

Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з цибулею на зиму