Зимові заготовки з квасолею завжди ситні, смачні і красиві, адже цей боб відмінно поєднується з різними овочами. Приготування такого салату швидке і просте, тільки квасоля потрібно заздалегідь замочити. Подають такий салат або самостійним блюдом, або гарніром, або на основі його варять суп.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Квасоля біла – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 кг
  • Морква – 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Часник – 1 головка
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 250 гр.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з квасолею, помідорами та болгарським перцем на зиму? Квасоля для салату, краще білу, на ніч замочіть в холодній воді. Перед початком готування злити воду і квасоля кілька разів промити. Для гасіння салату взяти каструлю з товстим дном або казан і перекласти в неї чисту квасоля.

Болгарський перець очистити від насіння, помити і нарізати середніми шматочками.

Очищену моркву подрібнити на крупній тертці. Цибулини нашаткувати чверть кільцями.

Свіжі помідори промити і пюрировать будь-яким способом – за допомогою м’ясорубки або блендера. Отриманим томатним пюре залити квасолю в каструлі.

Поверх пюре рівномірно укласти нарізаний болгарський перець і цибулю і покрити їх шаром тертої моркви.

Потім насипати до овочів вказане в рецепті кількість цукру і солі і влити стакан рослинного масла.

Потім всі інгредієнти перемішати ложкою і поставити каструлю на великий вогонь.

Після закипання вмісту каструлі, вогонь зменшити до мінімального, нещільно прикрити каструлю кришкою і тушкувати салат протягом 1 години 30 хвилин, щоб салат тільки трохи кипів. За цей час овочі кілька разів перемішати, піднімаючи їх з дна каструлі догори.

За 5-10 хвилин до закінчення тушкування покласти до овочів очищені і подрібнені зубки часнику і налити потрібну кількість оцту. Потім салат ще раз перемішати, зняти пробу і відкоригувати смак, якщо потрібно. Поки салат гаситься, будь-яким способом простерилізувати банки і прокип’ятити кришки. Після закінчення часу гасіння, приготований салат з квасолі та овочів, розкласти по стерильним банкам і відразу герметично закупорити.

Потім банки поставити на кришки, накрити будь «шубою» і залишити до повного охолодження.

Салат в банках добре зберігається в будь-якому прохолодному приміщенні і навіть на лоджії.

Смачних і вдалих заготовок!

Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів, моркви і часнику на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви Салат з цибулі і моркви на зиму Салати без кабачків на зиму Салати з помідорів на зиму