Дуже ситний салат, який можна приготувати і на свято, і в будні. Щоб урізноманітнити і ускладнити смак готового салату, можна шинку попередньо злегка обсмажити на сковорідці з вершковим маслом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білий хліб – 4 скибочки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Майонез – 40 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Шинка – 120 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Квасоля червона – 350 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кріп – 3 пучка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з квасолею, шинкою і сухариками легко! Для приготування сухарів зерновий хліб необхідно обсмажити. Якщо скоринка хліба у надто груба, то краще попередньо її зрізати. Сковорідку з однією столовою ложкою рослинного масла розігріваємо на плиті, кладемо хліб і підрум’янюємо скибочки з обох сторін. Ще теплі грінки нарізаємо на невеликі кубики і розкладаємо їх в один шар на тарілці, щоб не розм’якшилися раніше часу.

Шинку очищаємо від оболонки, нарізаємо соломкою або невеликими шматочками. На цьому етапі можна обсмажити шматочки шинки. Це додасть більш насичений смак салату. Для більш дієтичного варіанти шинку можна залишити в первісному вигляді.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Готуємо омлетный млинець: для цього в окремому посуді збиваємо вінчиком або виделкою яйця з дрібкою солі. На плиті розігріваємо сковорідку з однією столовою ложкою рослинного масла і виливаємо в неї яйця. Смажимо три хвилини під закритою кришкою на середній температурі, перевертаємо одержаний млинчик і знову смажимо його протягом трьох-чотирьох хвилин. Блинчику даємо охолонути й нарізаємо його на тонкі короткі смужки. Пучок зеленого цибулі промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Банку з червоною квасолею розкриваємо, боби відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти рідини. У широку салатницю викладаємо нарізану шинку, смужки омлетного млинчика, нарізаний зелений лук, червону квасолю, тертий сир. Залишаємо трохи тертого сиру для прикраси салату.

Для приготування заправки в окремому посуді змішуємо майонез, 1 ст. л. лимонного соку і зубчик часнику, пропущений через прес. Поливаємо заправкою салат і акуратно перемішуємо ложкою. При бажанні можна досолити салат і додати чорного меленого перцю. Для подачі викладаємо салат на порційні тарілки, посипаємо тертим сиром і розподіляємо зверху сухарики. Також можна прикрасити гілочками кропу.

Приємного апетиту!

Новости