Ситний салат з квасолі та грибів підходить як для звичайного обіду, так і для святкового столу. Інгредієнти прості, як і процес приготування. А тандем бобів з грибами – вдале смакове поєднання.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Квасоля біла – 200 гр.
- Гриби – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло рослинне – 10 – 15 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати салат з квасолею та грибами? Слід замочити квасолю до початку приготування, так як тримати у воді бобові слід 3-4 години.
Розмочену квасоля відправляємо в каструлю. Варимо до готовності.
Чистимо цибулину і дрібно нарізаємо.
Промиваємо і гриби чистимо. Нарізаємо дрібними кубиками.
Варимо яйця. Для зручності натираємо їх на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду з олією. Відправляємо туди подрібнену цибулю. Злегка обсмажуємо 1-2 хвилини.
До цибулі додаємо гриби, перемішуємо і смажимо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
Змішуємо всі інгредієнти в салатниці: відварену квасолю, яйця, підсмажені цибулю і гриби. Солимо і перчимо за смаком.
Заправляємо салат рослинною олією. Його кількість залежить від ваших смакових уподобань.
Салат прикрашаємо зеленню. Подавати до столу можна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Новости