Салат – це таке блюдо, яке вітає різні експерименти. Часом досить заглянути в холодильник, дістати наявні продукти, нарізати, подрібнити їх і заправити відповідним соусом. Розбавити такий імпровізований мікс допоможе варена квасоля. Вона доповнить салат і зробить його більш ситним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квасоля біла – 0.5 склянки
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з вареною квасолею легко! На ніч замочіть квасолю у холодній воді. Це дозволить зробити майбутній салат більш ніжним. Після замочування квасоля ставимо варитися до повної готовності. Цей процес займе приблизно 60 хвилин. Після цього поміщаємо квасоля в сито, щоб злилася вся вода.
Також ставимо отвариться курячі яйця. Варимо близько 10 хвилин до готовності.
морква Вимийте, очистіть її. Потім натріть на крупній тертці. Увімкніть газ, поставте розігріватися сковороду, відправивши в неї рослинне масло. Потім поміщаємо туди терту моркву. Поки вона почала обсмажуватися, чистимо цибулю. Дрібно нарізаємо його і відправляємо в сковороду до моркви. Періодично помішуйте овочі, щоб вони не підгоріли. По готовності знімайте з вогню і охолоджуйте.
Беремо ковбасу і нарізаємо його невеликими кубиками. Ковбасу використовуйте на ваш смак – це може бути варена або копчена ковбаса.
Готові овочі, варену квасолю і подрібнену ковбасу з’єднуємо в зручній ємності.
Очищаємо варені яйця і дрібно нарізаємо. Відправляємо їх до решти інгредієнтів і заправляємо майонезом.
Добре перемішайте всі компоненти. Потім спробуйте салат. Якщо потрібно, додайте трохи солі.
До столу подавати салат з вареною квасолею можна у красивих піалах. Якщо блюдо готувалося для фуршету, можна використовувати і невеликі склянки.
Приємного вам апетиту!
Новости