Ситний і смачний салат з яловичини, твердого сиру та маринованої цибулі – відмінно підійде для святкового столу, а також для того, щоб урізноманітнити повсякденне меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Оцет білий винний – 4 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Для приготування салату вибираємо невеликий шматок яловичого філе. Промиваємо під струменем води. Кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання – зливаємо воду, промиваємо м’ясо від накипу і знову заливаємо водою. Доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист і сіль. Відварюємо до готовності. Готову яловичину дістаємо на тарілку і даємо їй охолонути. Після цього розбираємо на дрібні волокна.

Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності. По готовності виймаємо яйця з води, даємо охолонути і очищаємо від шкаралупи.

Цибулю для салату вибираємо не надто гіркий, можна фіолетовий. Цибулю очищаємо від шкірки, промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями. Кладемо цибулю в глибоку миску. В окремій ємності змішати оцет з двома столовими ложками води, перемішуємо і заливаємо отриманою сумішшю цибулю. Залишаємо його маринуватися на 10-15 хвилин.

Відварені яйця натираємо на крупній тертці.

Сир натираємо на дрібній тертці.

На велику тарілку викладаємо маринований цибулю, покриваємо його сіточкою з майонезу.

На майонез викладаємо відварну яловичину, розрівнюємо її і поливаємо майонезом.

Наступний шар – відварені яйця. Викладаємо їх і розрівнюємо лопаткою, покриваємо сіточкою майонезу.

Посипаємо салат натертим сиром і ставимо в холодильник, щоб салат трохи просочилася.
Готовий салат прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Новости