Нечасто на столі за сімейним обідом можна зустріти страви з мідіями. А даремно, адже ці морепродуктам повні корисними вітамінами та мінералами. Салат з мідіями і рисом швидко зможе закріпитися в раціоні сім’ї, так як він виходить корисним, ніжним і дуже смачним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Мідії в олії – 1 банка
- Рис білий – 200 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Кріп – 2 – 3 шт.
- М’ята свіжа – 2 – 3 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з мідіями і рисом просто! Рис відварити до готовності (близько 20 хвилин), дати йому охолонути.
Кріп і м’яту дрібно порубати. Огірок порізати невеликими кубиками. У глибокій мисці змішати охолоджений рис, мідії, огірок і зелень, ретельно перемішати.
В окремій ємності приготувати заправку: змішати растомленный мед з оливковою олією, соком лимона і сіллю. Готову заправку вилити в салат, всі ще раз обережно перемішати. Можна пробувати вишукане блюдо!
Салати з морепродуктами