В цьому салаті з кальмарами ніжна текстура свіжих овочів виходить на перший план і «робить» все настрій. У ньому немає ваги і щільності, характерних для майонезних салатів. Хрусткий болгарський перець і соковиті помідори, а також пікантний ріпчасту цибулю, замаринований в лимонному соці, виявляється, можуть бути відмінними «компаньйонами» для кальмарів. На їх фоні ніжна м’якоть морепродукта проявляється особливо помітно і повноцінно розкриває свій характерний смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з кальмарами, помідорами і перцем, кальмарів розморожуємо, якщо є така необхідність. Моєму їх у великій кількості проточної води. З допомогою ножа знімаємо поверхневу плівку і витягуємо хрящову довгу пластину. Поміщаємо підготовлені очищені тушки в миску і заливаємо крутим окропом. Через чотири-п’ять хвилин воду зливаємо, а готовим кальмарам даємо охолонути до комфортної температури.

Нарізаємо морепродукти тонкими кільцями або соломкою, як більше подобається.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими напівпрозорими кільцями, покласти їх в миску. Заливаємо цибулю лимонним соком, посипаємо дрібкою солі і цукровим піском. Перемішуємо всі разом і залишаємо на сім-десять хвилин для маринування.

Поки цибуля маринується, помідори миємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Краще використовувати м’ясисті сорти томатів, щоб у салату було більше текстури і менше рідини. Крім того, м’ясисті помідори, як правило, мають більш солодким смаком.

Болгарський перець промиваємо, звільняємо від насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть ріжемо тонкими смужками, співмірними з соломкою кальмари, або півкільцями.

Тепер збираємо салат з підготовлених інгредієнтів. Кладемо в миску смужки кальмарів, кубики помідорів, соломку болгарського перцю і злегка віджатий від маринаду цибулю. Заправляємо компоненти майонезом, присмачую додатково сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Акуратно перемішуємо всі разом. Подавати салат рекомендується відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і помідорами Салат з кальмарами і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами