Пропоную вашій увазі апетитний салат з недостиглих помідор на зиму. У сирому вигляді зелені помідори не їдять, а збирають їх в основному із-за таких обставин, як ранні заморозки. Щоб урожай не пропав, готують різні ласощі на зиму.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Часник – 5 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Моркву – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Корінь петрушки – 150 гр.
  • Помідори зелені – 2 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець запашний мелений – 1 ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Парасольки кропу – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з недостиглих помідор на зиму. Зелені помідори ретельно вимийте і дайте їм обсохнути.

Обірвіть хвостики і вирізати плодоніжки.

Підготовлені помідори наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, очищений ріпчасту цибулю наріжте пір’ям або як вам буде зручніше. Очищений часник наріжте тонкими слайсами.

Моркву і корінь хрону промийте і очистіть за допомогою овочечистки. Очищені овочі наріжте кружечками.

Приготуйте маринад. В глибоку металевий посуд з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, кухонну сіль і столовий оцет. Доведіть до кипіння. Викладіть нарізані помідори, ріпчаста цибуля, часник, морква, корінь хрону і спеції.

Доведіть до кипіння і варіть приблизно 15-20 хвилин на середньому вогні. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Зелень петрушки ретельно промийте, обсушити і дрібно наріжте. Потім додайте до решти інгредієнтів, перемішайте і зніміть з вогню.

В стерильні банки викладіть парасольки кропу і лавровий лист, а потім за допомогою великої ложки акуратно розкладіть гарячий салат по стерильним банкам.

Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником, залийте теплою водою по плечики банок. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 15 хвилин на помірному вогні.

Гарячі банки з закускою акуратно вийміть з каструлі і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки з салатом і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі салати на зиму Зелені помідори на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, моркви і часнику на зиму Салати без капусти на зиму Салати з цибулею на зиму