Пропоную вашій увазі апетитний салат з недостиглих помідор на зиму. У сирому вигляді зелені помідори не їдять, а збирають їх в основному із-за таких обставин, як ранні заморозки. Щоб урожай не пропав, готують різні ласощі на зиму.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Часник – 5 зуб.
- Петрушка – 1 пучок
- Моркву – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 600 гр.
- Корінь петрушки – 150 гр.
- Помідори зелені – 2 кг
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець запашний мелений – 1 ч. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Парасольки кропу – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з недостиглих помідор на зиму. Зелені помідори ретельно вимийте і дайте їм обсохнути.
Обірвіть хвостики і вирізати плодоніжки.
Підготовлені помідори наріжте кружечками завтовшки 1 сантиметр.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, очищений ріпчасту цибулю наріжте пір’ям або як вам буде зручніше. Очищений часник наріжте тонкими слайсами.
Моркву і корінь хрону промийте і очистіть за допомогою овочечистки. Очищені овочі наріжте кружечками.
Приготуйте маринад. В глибоку металевий посуд з товстим дном налити необхідну кількість питної води, додайте цукровий пісок, кухонну сіль і столовий оцет. Доведіть до кипіння. Викладіть нарізані помідори, ріпчаста цибуля, часник, морква, корінь хрону і спеції.
Доведіть до кипіння і варіть приблизно 15-20 хвилин на середньому вогні. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.
Зелень петрушки ретельно промийте, обсушити і дрібно наріжте. Потім додайте до решти інгредієнтів, перемішайте і зніміть з вогню.
В стерильні банки викладіть парасольки кропу і лавровий лист, а потім за допомогою великої ложки акуратно розкладіть гарячий салат по стерильним банкам.
Банки накрийте стерильними кришками і помістіть в каструлю, дно якої застелене кухонним рушником, залийте теплою водою по плечики банок. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і стерилізують приблизно 15 хвилин на помірному вогні.
Гарячі банки з закускою акуратно вийміть з каструлі і закрутіть стерильними кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Після повного охолодження переверніть банки з салатом і перемістіть їх у темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі салати на зиму Зелені помідори на зиму Різані помідори з цибулею на зиму Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів і моркви на зиму Салат з помідорів, моркви і часнику на зиму Салати без капусти на зиму Салати з цибулею на зиму