Салат з огірків, заготовлений на зиму без стерилізації – дуже смачна і простою закачування, яка добре зберігається і буде завжди до столу на святах. Такі огірочки добре поєднуються з картоплею в будь-якому вигляді і різними м’ясними стравами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки (великі) – 2.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Сіль (з гіркою) – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок (без гірки) – 2.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Кріп – 150 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з огірків на зиму без стерилізації, очистіть від лушпиння ріпчасту цибулю . Дрібно наріжте цибулини.

Огірки помийте, наріжте тонкими кружечками. Зелень вимити, дрібно порубаєте ножем.

У велику чисту миску перекладіть огірки, цибулю і зелень. Додайте 1 ст. л. солі. Ретельно все перемішайте.

У велику каструлю додайте оцет столовий, перець чорний горошок і цукор, перемішайте. Далі перекладіть з миски перемішані огірки з цибулею і зеленню. Поставте каструлю на плиту і варіть до зміни кольору огірків. Приблизний час варіння до кипіння 30-40 хвилин, після цього варимо ще хвилину.

Беремо банки і кришки, попередньо вимиті і висушені. Перекладіть з каструлі вміст банки, при цьому обов’язково розсіл, який виділився при варінні обов’язково повинен заповнювати банку до країв.

Приємного апетиту!

Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, цибулі і кропу на зиму Салати з цибулею на зиму Салати на зиму