Салат з огірків Ніжинський готується з огірків і цибулі. У цій заготівлі можна використовувати і некондиційні огірочки, які залишаються після маринування та соління, що дуже зручно для багатьох господинь. Салат вийде смачним і довго зберігається. Його подають до відвареної картоплі і м’ясних страв. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Огірки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з огірків Ніжинський? Огірки на 2 години замочіть в холодній воді. Потім добре промийте і наріжте на тонкі кружечки. Нарізані огірки помістіть у велику каструлю.
Почистіть від лушпиння цибулі, промийте їх і наріжте на тонкі півкільця. Цибуля перекладіть в каструлю до огірків. Потім нашатковані овочі посипте розрахованим кількістю солі, цукру, чорного перцю і акуратно перемішайте. Прикрийте каструлю кришкою і залиште огірки з цибулею на 1 годину, щоб вони дали свій сік.
Після закінчення цього часу налийте в салат потрібну кількість рослинного масла, розмішайте і каструлю з овочами поставте на середній вогонь. Салат доведіть до кипіння і тушкуйте на маленькому вогні протягом 10 хвилин від початку кипіння. До кінця гасіння налийте в салат оцет.
Стерилізуйте будь-яким способом баночки для заготівлі і в кожну баночку покладіть горошки перцю і листи лавра. Гарячий салат розкладіть по банках і відразу загорніть прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і після повного охолодження перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Огірки без хрону на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салати у власному соку на зиму