Дуже смачним виходить салат з огірків по-грузинськи. З огірків можна приготувати велику кількість ароматних і смачних закусок на зиму. Як правило, для засолювання вибирають невеликі огірочки однакового розміру. Для салатів і закусок розмір огірків не принципове, це ніяк не вплине на смакові якості.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Огірки – 3 кг
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 200 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло рослинне – 170 мл
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 15 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з огірків по-грузинськи. Помідори ретельно вимийте. Закип’ятіть воду. Чисті помідори викладіть в ємність і залийте окропом. Через 30 секунд перекладіть помідори з допомогою шумівки на обробну дошку.
Обережно зніміть шкірку.
Очищені помідори наріжте невеликими шматочками.
Болгарський перець добре промийте, видаліть насіння. Наріжте невеликими за розміром шматочками.
Нарізані овочі викладіть в каструлю з товстим дном, додайте цукровий пісок, перець і сіль. Ретельно перемішайте і тушкуйте протягом 20 хвилин.
Тим часом добре помийте огірки під проточною водою, обсушити. Огірки розріжте вздовж, а потім півкільцями.
Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими слайсами або пропустіть через прес.
Огірки і часник викладіть в каструлю. Додайте рослинне масло.
Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
Заздалегідь стерилізуйте будь-яким способом помиті банки. Кришки прокип’ятіть в невеликій каструлі. Гарячий салат розкладіть по стерильним банкам, додайте по 1 чайній ложці оцтової есенції на кожну півлітрову банку і накрийте чистим кришками.
Салат стерилізуйте протягом 20 хвилин, а потім загорніть.
банки Переверніть догори дном і повністю остудіть.
Готовий салат приберіть в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Салат з огірків в томаті на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, помідорів і перцю Салат з переросли огірків на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без цибулі на зиму