Огірки на зиму можна заготовит по-різному. Неймовірно смачними виходять огірочки в томатному соусі. Всі інгредієнти в цьому рецепті натуральні. Навіть пасту з легкістю приготуємо самі зі свіжих помідорів. Салат виходить дуже соковитим і пікантним. Просто смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 1,3 кг
- Морква – 400 гр.
- Масло олію – 100 мл
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі або Томатний соус або Томатна паста – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Рецепт салату з огірків в томатному соусі простий у приготуванні! Всі овочі промиваємо водою. Огірки краще всього на 1-2 години замочити водою. Потім відрізати у них кінці.
Перець розрізати на половинки і видалити насіння. Забрати всі черешки і плодоніжки. Нарізати довільно.
Моркву і перець нарізаємо невеликою соломкою.
Огірки ріжемо кільцями, цибулю невеликими кубиками.
Часник подрібнюємо ножем.
Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Розрізаємо на кілька шматочків, відправляємо їх у чашу блендера і подрібнюємо. Якщо немає помідор, можна додати 2 ст. ложки томатної пасти або томатного соусу.
Перекладаємо масу в каструлю, додаємо 1 ст. води і розмішуємо. Чекаємо, коли маса закипить і потім варимо ще 7 хв.
Після цього відправляємо в томатну суміш морква, цибуля, перець, а також сіль і цукор, соняшникова олія.
Розмішуємо, продовжуємо варити 15 хв. і закидаємо огірки.
Варимо ще 5 хв., засипаємо часник і через 2 хв. вливаємо оцет.
Після того, як маса ще раз закипить, знімаємо її з вогню і розкладаємо в стерилізовані банки. Щільно закатуємо.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Огірки кружечками на зиму Салат з помідорів, огірків і моркви на зиму Салати з помідорів на зиму