Цей рецепт підходить для заготівлі молодих не дуже великих огірків. Коли-то в СРСР це був делікатесний товар, в магазинах його купували ящиками. Цей рецепт дозволить вам повторити цей незабутній смак маринованих огірків по-болгарськи.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 1,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Парасольки кропу – 3 – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Вода – 5 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих огірків по-болгарськи без стерилізації. Огірки замочіть в холодній воді на 4-6 годин. Потім добре промийте і зріжте кінчики з обох сторін. З такої кількості огірків вийде чотири 800-грамові банки.

Моркву очистіть, помийте і наріжте кружечками. З лука зніміть піну і наріжте кільцями.

стерилізуйте Банки, на дно кожної банки викладіть в частині цибулі, моркви і кропу.

Щільно укладіть огірки в банки.

Влийте в каструлю воду, розчиніть в ній сіль і цукор, доведіть маринад до кипіння. Потім влийте оцет, перемішайте.



Гарячим маринадом залийте банки з огірками. Закрийте банки стерилізованими гвинтовими кришками, переверніть закачування догори дном, укутайте теплим пледом і залиште остигати. Зберігайте закочені огірки по-болгарськи в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки без оцту в 2 літрових банках на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму