Салат з огірків з помідорами на зиму виходить смачним і готується швидко! Згадайте, як приємно і свіжо пахне свіжовичавлений овочевий салат з помідорів і огірків влітку. Такий ароматний салат можна закачати на зиму, він стане хітом на будь-якому застіллі в холодну пору року. Особливий смак заготовці надають болгарський перець і ріпчасту цибулю в складі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Огірки – 1 кг
- Цибуля фіолетовий – 0,5 кг
- Сіль – 5 ч. л.
- Кріп – 45 гр.
- Цукор-пісок – 7 ч. л.
- Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
Вибрати трохи недозрілі, але червоні помідори, помити, порізати навпіл. Прибрати плодоніжки, порізати помідори на 4 частини. Плоди потрібно вибирати щільні, щоб вони в процесі не перетворилися на пюре. Перекласти порізані томати в товстостінну каструлю.
Цибулю почистити і порізати на великі пір’я, які потім розібрати на сегменти, кинути в каструлю.
Огірки добре перемити, прибрати хвостики. Порізати огірки кружечками, висипати до томатів.
Стручки солодкого перцю порізати навпіл. Вирізати насіння, а м’якоть порізати на поздовжні смужки. Перекласти в каструлю до овочів.
Гілочки кропу вимити, струсити зайву вологу і дрібно нашаткувати, покласти в салат.
Всипати в каструлю велику сіль без добавок.
Потім додати цукор, мелену паприку, червоний перець і суміш сухих приправ для овочів.
Влити два види оцту.
Добре перемішати овочі зі спеціями, цукровий пісок і сіль почнуть витягати з них вологу.
Помістити в каструлю на суміш овочів плоску тарілку, зверху встановити вантаж. Залишити так на 2 години при кімнатній температурі.
Зняти тарілку, покласти овочі на плиту, швидко нагріти, помішуючи. Чекати, поки сік закипить. Додати масло (можна замінити соняшниковою олією), нагрівати ще 7 хв.
овочевий салат Викласти в заздалегідь простерилізовані банки.
Тару закрутити, поставити на кухонне рушник в тазу для пастеризації, влити гарячу воду. Пастеризувати банки об’ємом 0,5 л протягом 20 хв., температура при цьому повинна бути близько 85 градусів. Ретельно закрутити і перевернути догори дном.
Коли салат охолоне, його слід прибрати в підвал або комору.
Приємного апетиту!
Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків з кропом на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків, цибулі і кропу на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму