Салат з огірків з помідорами на зиму виходить смачним і готується швидко! Згадайте, як приємно і свіжо пахне свіжовичавлений овочевий салат з помідорів і огірків влітку. Такий ароматний салат можна закачати на зиму, він стане хітом на будь-якому застіллі в холодну пору року. Особливий смак заготовці надають болгарський перець і ріпчасту цибулю в складі.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля фіолетовий – 0,5 кг
  • Сіль – 5 ч. л.
  • Кріп – 45 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ч. л.
  • Приправа Італійські трави – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
  • Масло оливкова – 100 мл

Процес приготування:

Вибрати трохи недозрілі, але червоні помідори, помити, порізати навпіл. Прибрати плодоніжки, порізати помідори на 4 частини. Плоди потрібно вибирати щільні, щоб вони в процесі не перетворилися на пюре. Перекласти порізані томати в товстостінну каструлю.

Цибулю почистити і порізати на великі пір’я, які потім розібрати на сегменти, кинути в каструлю.

Огірки добре перемити, прибрати хвостики. Порізати огірки кружечками, висипати до томатів.

Стручки солодкого перцю порізати навпіл. Вирізати насіння, а м’якоть порізати на поздовжні смужки. Перекласти в каструлю до овочів.

Гілочки кропу вимити, струсити зайву вологу і дрібно нашаткувати, покласти в салат.

Всипати в каструлю велику сіль без добавок.

Потім додати цукор, мелену паприку, червоний перець і суміш сухих приправ для овочів.

Влити два види оцту.

Добре перемішати овочі зі спеціями, цукровий пісок і сіль почнуть витягати з них вологу.

Помістити в каструлю на суміш овочів плоску тарілку, зверху встановити вантаж. Залишити так на 2 години при кімнатній температурі.

Зняти тарілку, покласти овочі на плиту, швидко нагріти, помішуючи. Чекати, поки сік закипить. Додати масло (можна замінити соняшниковою олією), нагрівати ще 7 хв.

овочевий салат Викласти в заздалегідь простерилізовані банки.

Тару закрутити, поставити на кухонне рушник в тазу для пастеризації, влити гарячу воду. Пастеризувати банки об’ємом 0,5 л протягом 20 хв., температура при цьому повинна бути близько 85 градусів. Ретельно закрутити і перевернути догори дном.

Коли салат охолоне, його слід прибрати в підвал або комору.

Приємного апетиту!

Гострі салати з огірків на зиму Салат з огірків з кропом на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків, цибулі і кропу на зиму Салат з помідорів, перцю і цибулі Салати без кабачків на зиму