Ось і настала пора консервації. Солоних огірків вдосталь закатали, можна приступати до салатів. Чим добре закочувати салати? Вони виручать вас, коли прийшли несподівано гості, відкрили банку, переклали на красиву тарілку – і закуска на столі. Королівський салат з огірків з болгарським перцем буде ароматним і хрустким з ніжним і делікатним смаком.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.3 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з огірків Зимовий король? Огірки промийте і складіть в таз (каструлю), влийте холодну воду і залиште на 1 годину відмокнути, після – добре помийте. Так огірки набудуть більш насичений колір і будуть хрусткими. Наріжте овочі тоненькими півколами і складіть в каструлю.

Перець помийте, видаліть плодоніжку і насіння і наріжте тонкими смужками. Перекладіть його в каструлю з огірками.

У цибулі видалити лушпиння, промийте і нарізуйте тонкими півкільцями. Відправте його в загальну каструлю. Покладіть овочі цукор, сіль, масло і оцет. Розмішайте і залишіть на 1,5 години в кімнаті. Поставте каструлю з заготівлею на плиту і закип’ятіть. Поваріть 7 хвилин, періодично помішуючи.

Підготуйте стерильні банки невеликого розміру і прокип’ятіть кришки. Розкладіть у них гарячий салат, закупорьте і переверніть, накривши ковдрою до абсолютного остигання.

Приємного апетиту!

Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з огірків на зиму Салати у власному соку на зиму