Ось і настала пора консервації. Солоних огірків вдосталь закатали, можна приступати до салатів. Чим добре закочувати салати? Вони виручать вас, коли прийшли несподівано гості, відкрили банку, переклали на красиву тарілку – і закуска на столі. Королівський салат з огірків з болгарським перцем буде ароматним і хрустким з ніжним і делікатним смаком.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.3 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з огірків Зимовий король? Огірки промийте і складіть в таз (каструлю), влийте холодну воду і залиште на 1 годину відмокнути, після – добре помийте. Так огірки набудуть більш насичений колір і будуть хрусткими. Наріжте овочі тоненькими півколами і складіть в каструлю.
Перець помийте, видаліть плодоніжку і насіння і наріжте тонкими смужками. Перекладіть його в каструлю з огірками.
У цибулі видалити лушпиння, промийте і нарізуйте тонкими півкільцями. Відправте його в загальну каструлю. Покладіть овочі цукор, сіль, масло і оцет. Розмішайте і залишіть на 1,5 години в кімнаті. Поставте каструлю з заготівлею на плиту і закип’ятіть. Поваріть 7 хвилин, періодично помішуючи.
Підготуйте стерильні банки невеликого розміру і прокип’ятіть кришки. Розкладіть у них гарячий салат, закупорьте і переверніть, накривши ковдрою до абсолютного остигання.
Приємного апетиту!
Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салати без кабачків на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати з огірків на зиму Салати у власному соку на зиму