Невелику кількість інгредієнтів створює таке закінчений і досконалий блюдо: гриби, печінка і свіжий помідор, присипані сиром, відмінно поєднуються між собою. Насичений смак салату і його красива подача в окремих креманках, по праву дасть вам право відчути себе шеф-кухар дорогого ресторану.
Інгредієнти: на 5 пірц.
- Яловича печінка – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 3 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Сир Тильзитер – 150 гр.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Майонез – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з печінкою і грибами легко! Шматок печінки промийте та відваріть в киплячій воді разом з цілими обчищеними цибулинами і лавровим листом, посоліть і варіть 40 хвилин. Дістаньте і остудіть.
Свіжі гриби очистіть і промийте. Можна приготувати і з замороженим продуктом, тоді попередньо розморозьте його. Подрібніть середніми кубиками. Обсмажте на гарячій сковороді під кришкою з маслом 10 хвилин, помішуючи періодами.
Великий помідор (або 2 дрібних) промийте, виріжте місце кріплення плодоніжки і наріжте кубиками. Якщо помідор водянистий – видаліть м’якоть.
Коли в сковороді не буде рідини, посоліть і трохи присипте перцем гриби. Перекладіть їх на тарілку, притискаючи ложкою до борту, віджимаючи від зайвого масла і вологи. Дайте продукту охолонути.
Підготуйте салатники, вони повинні бути абсолютно чистими і сухими. Ефектно використовувати прозору посуд. Печінка наріжте кубиками і викладіть на дно кожної креманки однаковими порціями.
Рясно полийте субпродукт майонезом.
Гриби викладіть на печінку і трохи пройдіться майонезом.
Шматочки помідора розкладіть наступним шаром в центр, намагаючись укладати салат гіркою.
Сир натріть на дрібній спеціальній тертці і шапкою викладіть на помідор. Сир можна використовувати іншого сорту, головне, щоб він був твердим.
Петрушку розділіть на невеликі гілки з листочками і опустіть в холодну воду на 3 хвилини, після чого струсіть воду. Покладіть гілочку в центр сирної гірки. Блюдо готове, дивуєте і радуйте своїми шедеврами!
Приємного апетиту!
Новости