Салат з печінкою і цибулею – дуже ситний. Зелений горошок у складі, не тільки додає поживності, але і візуально розбавляє колір страви веселою зеленню. Такий салат може замінити обід або вечерю, а це зручно, якщо немає часу на готування.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Куряча печінка – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Горошок зелений консервований – 50 гр.
- Масло рослинне – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з печінкою і цибулею? Курячу печінку добре промиваємо в холодній воді, зрізаємо плівки і судини. На сковорідці розігріваємо рослинне масло (половину зазначеної норми) і обсмажуємо в ньому печінку зі всіх сторін до повної готовності. В кінці смаження посипаємо трохи сіллю. Печінка знімаємо зі сковороди і кладемо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло. Даємо печінки повністю охолонути й нарізаємо його невеликими шматочками. Для того, щоб знизити калорійність готового салату, можна не обсмажувати, а відварювати печінка в підсоленій воді.
Яйця відварюємо круто протягом 10-12 хвилин. Повністю охолодити яйця в холодній воді, очистити від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими полукружиями. На плиті розігріваємо сковорідку з рештою олією і викладаємо нарізану цибулю. На середній температурі пасеруємо цибулю до прозорості і легкого зарум’янювання. Виймаємо готовий цибулю в окремий посуд і даємо йому повністю охолонути.
Пір’я зеленого лука промиваємо, обсушуємо і нарізаємо дрібними шматочками.
В салатницю кладемо шматочки печінки, кубики варених яєць, остиглий пасеровану цибулю, нарізані пір’я зеленої цибулі і зелений горошок.
Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і перемішуємо всі інгредієнти. Оскільки печінку і цибулю обсмажувалися на маслі, і просякли ним, ніякої окремої заправки не потрібно.
Приємного апетиту!
Салати з куркою