Салат з печінкою можна подавати за родинний стіл або під час званої вечері. Ситна закуска доведеться до вподоби гостям. Квасоля вдало доповнює блюдо і робить його ще більш апетитним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квасоля біла – 200 гр.
  • Свиняча печінка – 400 гр.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з печінкою та квасолею? Квасолю заздалегідь отмачиваем в холодній воді.

Варимо набряклу квасолю до готовності, за смаком підсолюємо воду.

Печінка відварюємо до готовності. Воду солимо і перчимо. Час приготування печінки залежить від її походження. Яловича вариться довше – близько 30 хвилин.

Після того як печінка звариться, остуджуємо її і нарізаємо невеликими кубиками.

Мариновані гриби при необхідності обмиваємо і подрібнюємо для салату.

Цибулю нарізаємо кубиками і відкладаємо на час.

Моркву очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці.

розігріваємо Сковороду з маслом, куди відправляємо суміш з цибулі і моркви. Пасеруємо до готовності на середньому вогні.

Квасоля, печінка, гриби і пасеровку від овочів в салатниці перемішуємо.

Заправляємо майонезом і знову перемішуємо. При бажанні можна заправити сметаною, що зробить салат менш калорійним.

Викладаємо закуску на порційні тарілки. Прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати до столу можна як в гарячому, так і холодному вигляді.

Новости