Салат з печінкою можна подавати за родинний стіл або під час званої вечері. Ситна закуска доведеться до вподоби гостям. Квасоля вдало доповнює блюдо і робить його ще більш апетитним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Квасоля біла – 200 гр.
- Свиняча печінка – 400 гр.
- Гриби мариновані – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з печінкою та квасолею? Квасолю заздалегідь отмачиваем в холодній воді.
Варимо набряклу квасолю до готовності, за смаком підсолюємо воду.
Печінка відварюємо до готовності. Воду солимо і перчимо. Час приготування печінки залежить від її походження. Яловича вариться довше – близько 30 хвилин.
Після того як печінка звариться, остуджуємо її і нарізаємо невеликими кубиками.
Мариновані гриби при необхідності обмиваємо і подрібнюємо для салату.
Цибулю нарізаємо кубиками і відкладаємо на час.
Моркву очищаємо від шкірки і перетираємо на крупній тертці.
розігріваємо Сковороду з маслом, куди відправляємо суміш з цибулі і моркви. Пасеруємо до готовності на середньому вогні.
Квасоля, печінка, гриби і пасеровку від овочів в салатниці перемішуємо.
Заправляємо майонезом і знову перемішуємо. При бажанні можна заправити сметаною, що зробить салат менш калорійним.
Викладаємо закуску на порційні тарілки. Прикрашаємо свіжою зеленню. Подавати до столу можна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Новости