Вприкуску до картопляного пюре або вареним макаронів обов’язково приготуйте такий салат. У нього входить смажена печінка, морква по-корейськи, маринований цибулю і майонез. Виходить практично повноцінне м’ясне блюдо, однак плюс цього салату в тому, що його можна їсти холодним, як закуску.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво – 500 гр.
  • Морква по-корейськи – 320 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет яблучний 6% – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з печінкою та морквою просто! Ріпчасту цибулю очистити, промити і нарізати тонкою соломкою. Далі його потрібно скласти в ємність, збризнути оцтом, посипати сіллю і чорним меленим перцем. Перемішати цибулю і залишити маринуватися, поки обробляються інші компоненти.

Печінку можна взяти будь-яку: курячу, яловичу або свинячу, однак самий насичений смак має яловича, тому рекомендується брати саме її. Печінку промити, обсушити паперовим рушником і нарізати шматочками близько 1,5 см завтовшки. Обсмажити на розпеченій сковороді з рослинним маслом з обох сторін, посолити в процесі приготування. Печінка остудити і нарізати соломкою. При бажанні смажену печінку можна замінити вареною, однак інтенсивність смаку знизиться.

З лука злити маринад. Сам цибулю віджати і додати до печінки. Додати майонез і все перемішати. Туди ж покласти моркву по-корейськи. Якщо вона занадто довга, моркву можна підрізати. Спробувати салат на предмет солі і злегка підсолити, якщо це буде потрібно.

Ще раз все ретельно перемішати.

Перекласти салат з печінкою та морквою в красиві салатники, подавати до других гарячих страв або у вигляді холодної самостійної закуски.

Приємного апетиту!

Новости