Вприкуску до картопляного пюре або вареним макаронів обов’язково приготуйте такий салат. У нього входить смажена печінка, морква по-корейськи, маринований цибулю і майонез. Виходить практично повноцінне м’ясне блюдо, однак плюс цього салату в тому, що його можна їсти холодним, як закуску.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво – 500 гр.
- Морква по-корейськи – 320 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Оцет яблучний 6% – за смаком
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з печінкою та морквою просто! Ріпчасту цибулю очистити, промити і нарізати тонкою соломкою. Далі його потрібно скласти в ємність, збризнути оцтом, посипати сіллю і чорним меленим перцем. Перемішати цибулю і залишити маринуватися, поки обробляються інші компоненти.
Печінку можна взяти будь-яку: курячу, яловичу або свинячу, однак самий насичений смак має яловича, тому рекомендується брати саме її. Печінку промити, обсушити паперовим рушником і нарізати шматочками близько 1,5 см завтовшки. Обсмажити на розпеченій сковороді з рослинним маслом з обох сторін, посолити в процесі приготування. Печінка остудити і нарізати соломкою. При бажанні смажену печінку можна замінити вареною, однак інтенсивність смаку знизиться.
З лука злити маринад. Сам цибулю віджати і додати до печінки. Додати майонез і все перемішати. Туди ж покласти моркву по-корейськи. Якщо вона занадто довга, моркву можна підрізати. Спробувати салат на предмет солі і злегка підсолити, якщо це буде потрібно.
Ще раз все ретельно перемішати.
Перекласти салат з печінкою та морквою в красиві салатники, подавати до других гарячих страв або у вигляді холодної самостійної закуски.
Приємного апетиту!
Новости