Апетитний листковий салат з печінкою тріски і картопляним підставою – блюдо дуже ситне і смачне. Якщо приготувати цей салат шарами, як і заявлено в рецепті, то він може стати вишуканим доповненням до святкового столу або стравою до романтичної вечері.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печінка тріски – 250 гр.
  • Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
  • Огірки солоні – 1 – 2 шт.
  • Морква – 0.5 – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з печінкою тріски і картоплею. Для початку вам потрібно підготувати всі інгредієнти для салату. Візьміть відвареної остиглий картоплю і якісну печінка тріски. Морква промийте і очистіть, цибулю обполосніть, а я яйця також заздалегідь відварити і очистити.

Картоплю натріть на середній тертці, а печінка тріски розімніть виделкою. Сформуйте шар з картоплі, змащуємо його майонезом і викладіть подрібнену печінку рівним шаром.

Солоні іл мариновані огірки наріжте соломкою і дрібно поріжте цибулю. Сформуйте шар з огірків і цибулі поверх шару з тріскою.

Яєчний білок відокремити від жовтка і дрібно наріжте білок або натріть його на тертці. Морква також натріть. Змастіть попередній шар салату майонезом і сформуйте шар з білка, потім викладіть терту моркву.

Змастіть шар морква майонезом знову і сформуйте шар тертого сиру. Потім натріть на тертці або розімніть виделкою яєчний жовток і присипте салат. Приберіть готове блюдо в холодильник на одну годину для просочення, після чого подавайте блюдо на стіл.

Новости