Апетитний листковий салат з печінкою тріски і картопляним підставою – блюдо дуже ситне і смачне. Якщо приготувати цей салат шарами, як і заявлено в рецепті, то він може стати вишуканим доповненням до святкового столу або стравою до романтичної вечері.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печінка тріски – 250 гр.
- Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
- Огірки солоні – 1 – 2 шт.
- Морква – 0.5 – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Майонез – 150 гр.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з печінкою тріски і картоплею. Для початку вам потрібно підготувати всі інгредієнти для салату. Візьміть відвареної остиглий картоплю і якісну печінка тріски. Морква промийте і очистіть, цибулю обполосніть, а я яйця також заздалегідь відварити і очистити.
Картоплю натріть на середній тертці, а печінка тріски розімніть виделкою. Сформуйте шар з картоплі, змащуємо його майонезом і викладіть подрібнену печінку рівним шаром.
Солоні іл мариновані огірки наріжте соломкою і дрібно поріжте цибулю. Сформуйте шар з огірків і цибулі поверх шару з тріскою.
Яєчний білок відокремити від жовтка і дрібно наріжте білок або натріть його на тертці. Морква також натріть. Змастіть попередній шар салату майонезом і сформуйте шар з білка, потім викладіть терту моркву.
Змастіть шар морква майонезом знову і сформуйте шар тертого сиру. Потім натріть на тертці або розімніть виделкою яєчний жовток і присипте салат. Приберіть готове блюдо в холодильник на одну годину для просочення, після чого подавайте блюдо на стіл.
Новости