Салат з пекінською капустою і мідіями – легке і просте у приготуванні блюдо, яке по достоїнству зможуть оцінити любителі морепродуктів. Такий салат може виступати й самостійним блюдом, і гарніром до рибних страв. Класична заправка – поєднання оливкової олії і лимонного соку – робить салат неймовірно смачним та вишуканим.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Мідії – 200 гр.
- Лимонний сік – 0,5 ст. л.
- Масло оливкове – 2,5 ст. ложки
- Цибуля червоний – 0,5 головок
- Петрушка – 40 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з пекінською капустою і мідіями легко! Мідії слід розморозити і відварити протягом однієї хвилини в киплячій підсоленій воді. Для даного салату вибирайте мідії великого розміру.
Верхні листи з пекінської капусти необхідно зняти, решту капусту дрібно нашаткувати.
Очищений від лушпиння червоний цибулю нарізаємо півкільцями.
Промиту петрушку необхідно дрібно порізати.
В салатнику з’єднуємо пекінську капусту, червоний лук, петрушку і мідії.
Далі заправляємо салат сіллю за смаком. Для заправки використовуємо класичне поєднання – оливкова олія та лимонний сік.
Всі інгредієнти слід перемішати. Блюдо немає необхідності наполягати, салат з пекінською капустою і мідіями готовий до вживання!
Приємного вам апетиту!
Салати з морепродуктами