Салат з пекінської капусти і сиру Фету – готується за лічені хвилини, досить нарізати всі інгредієнти, збризнути легкої заправкою і перемішати. Не треба нічого відварювати, салату не потрібно настоятися або просочуватися – все максимально просто і швидко!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Сир Фета – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 10 гр.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Перець чилі 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з пекінською капустою і сиром Фету? Сир Фету виймаємо з банки на тарілку і за допомогою виделки акуратно поділяємо його шматочками. Сир дуже м’який і легко кришиться, тому ніж нам не знадобиться.

З качана пекінської капусти, знімаємо верхні листочки, як правило, вони трохи сухі. Далі знімаємо необхідну кількість листя для нашого салату і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо листя ножем дрібними смужками.

Помідори промиваємо під водою, обсушуємо рушником і нарізаємо середніми шматочками.

Відкриваємо банку з маслинами, зливаємо рідину. Дістаємо маслини і розрізаємо їх навпіл.

В глибокій мисці змішуємо листя пекінської капусти, часточки помідорів і маслини. Заправляємо оливковою олією, солимо і перчимо. Не забувайте, що сир вже містить сіль, можливо, її буде достатньо і салат не доведеться солити. Перемішуємо всі інгредієнти. Сир будемо викладати в порційну тарілку, так як він дуже м’який і може раскрошиться.

Викладаємо салат на порційну тарілку, прикрашаємо сиром і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Новости