Помідори, болгарський перець і цибуля. Важко підібрати більш вдале поєднання. При мінімальній кількості часу ви зможете приготувати яскравий салатик з вишуканим смаком, який чудово підійде під безліч м’ясних страв. Головне правило – вибирайте для приготування салату тільки якісні і стиглі овочі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 20 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з помідорів, болгарського перцю і цибулі на зиму? Підготуйте необхідні інгредієнти.
Ретельно промиваємо помідори, вилучивши у них хвостики. Після цього розрізаємо кожен плід навпіл.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо з нього плодоніжку і насіння, потім нарізаємо тонкою смужкою. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
В окрему миску викладаємо подрібнені овочі. Туди ж відправляємо рослинне масло, оцет, сіль і цукор.
Все ретельно перемішуємо. Після цього залишаємо салат мінімум на годину. За цей час овочі повинні будуть пустити сік. Протягом цього часу стерилізуємо банки зручним для вас способом.
Потім в стерилізовані банки викладаємо овочі, накриваємо банки кришками. На дно великої каструлі укладаємо вафельний рушник, ставимо на нього банки, заливаємо воду в каструлю таким чином, щоб банку була занурена за плече. Після того, як вода в каструлі закипить, стерилізуємо салат протягом п’яти хвилин.
Залишилося дістати банки з каструлі і закатати їх кришками. Відправляємо наш салат на зберігання в комору.
Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салати з помідорів на зиму Салати на зиму Салати у власному соку на зиму