Влітку обов’язково потрібно заготовити ароматні, корисні закачування на зиму. Дуже апетитним і незвичайним виходить салат з рису і помідорів. Готувати його досить швидко, а смак у нього просто дивовижний!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

Як приготувати салат з помідорів і рису на зиму? Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці або також нарізаємо кубиками.

Помідори промиваємо водою, ріжемо на кілька часточок і подрібнюємо блендером.

У каструлю наливаємо олію, кладемо овочі, заливаємо томатне пюре, додаємо цукор, сіль, спеції і склянку рису. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 60 хв.

За 5 хв. до готовності додаємо оцет і розкладаємо в стерилізовані банки. Закатуємо і закутуємо пледом до охолодження.

Приємного апетиту!

Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з крупами і овочами на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму