Влітку обов’язково потрібно заготовити ароматні, корисні закачування на зиму. Дуже апетитним і незвичайним виходить салат з рису і помідорів. Готувати його досить швидко, а смак у нього просто дивовижний!
Інгредієнти: на 2 л.
- Рис білий – 1 склянка
- Помідори свіжі – 2 кг
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 50 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 40 мл
Процес приготування:
Як приготувати салат з помідорів і рису на зиму? Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо його кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці або також нарізаємо кубиками.
Помідори промиваємо водою, ріжемо на кілька часточок і подрібнюємо блендером.
У каструлю наливаємо олію, кладемо овочі, заливаємо томатне пюре, додаємо цукор, сіль, спеції і склянку рису. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо 60 хв.
За 5 хв. до готовності додаємо оцет і розкладаємо в стерилізовані банки. Закатуємо і закутуємо пледом до охолодження.
Приємного апетиту!
Салат з помідорів без перцю на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без стерилізації на зиму Салати з крупами і овочами на зиму Салати з помідорів на зиму Салати у власному соку на зиму