Рис добре поєднується з грибами і овочами. Ви запропонованим рецептом можете заготовити на зиму ситний плов, до того ж і пісний. Гриби для салату краще взяти лісові, але і з печерицями вийде не гірше. Цей салат можна їсти холодним або гарячим, можна використовувати для супу можна подати на гарнір до м’ясних страв. Готуємо без стерилізації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Гриби – 1 кг
- Рис білий – 1.5 склянки
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Моркву – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з рисом і грибами на зиму? Гриби ретельно промийте і наріжте на середні шматочки.
Почистіть цибулю і наріжте його тонкими чверть кільцями. Нарізані гриби і цибулю обсмажте на невеликій кількості олії до напівготовності. Обсмажуйте на середньому вогні, під прикритою кришкою і до максимального випарювання грибного соку.
Моркву почистіть і подрібніть на крупну тертку.
Помийте перець і помідори, видалити у них плодоніжки і насіння з перегородками у перцю. Потім ці овочі наріжте також на середні шматочки.
В спеціальну каструлю для варіння варення налийте вказане в рецепті кількість рослинного масла, розігрійте його і обсмажте в ньому протягом 5 хвилин натерту моркву. Потім перекладіть в каструлю нарізані помідори і перець. Тушкуйте овочі ще протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Промийте проточною водою рис.
Потім перекладіть в каструлю до овочів обсмажені з цибулею гриби і додайте промитий рис. Тушкуйте салат на невеликому вогні протягом години, не забуваючи його періодично перемішувати. До кінця гасіння насипте в салат сіль, цукор і спеції за власним смаком (подрібнений часник, духмяний і чорний перець, лист лавра). Салат обов’язково спробуйте і відкоригуйте смак. Потім для надійності консервації налийте потрібну кількість оцту. Через 5 хвилин вогонь можете вимкнути.
Гарячий салат з рисом і грибами розкладіть в стерильні банки і закатайте прокип’яченими кришками. Банки з салатом остудіть під «шубою» і перенесіть на зберігання в темне місце.
Їжте на здоров’я!
Салат з овочів і рису на зиму Салат з перцю в томаті на зиму Салат з перцю і цибулі на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з помідорів і цибулі з маслом на зиму Салат з помідорів, перцю і рису на зиму Салати без капусти на зиму