Здавалося б, солодкувата шинка погано поєднується з маринованими грибами з легкою кислинкою. Проте на ділі виходить по-іншому. Салат з шинкою і маринованими грибами виходить гармонійним смаком і може використовуватися як святковий, і як щоденне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печериці свіжі – 6 – 8 шт.
- Шинка – 100 гр.
- Помідори свіжі (великі) – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 шт.
- Яйце (варене) – 1 – 2 шт.
- Сир бринза – 20 гр.
- Цибуля червоний – 0.5 головок
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Оливки – 2 гр.
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з шинкою і маринованими грибами легко! В окремій ємності замаринувати гриби: змішати печериці з нарізаним півкільцями червоним цибулею, додати сік лимона, посолити, поцукрянити і поперчити, перемішати. Залишити на 15 хвилин.
Шинку нарізати кубиками, зелену цибулю дрібно посікти. Додати шинку і цибулю до грибів, перемішати.
Бринзу розкришити, помідор нарізати невеликими шматочками, порізати на половинки оливки, дрібно порізати кріп. Всі інгредієнти змішати в одній мисці, заправити оливковою олією, ретельно перемішати.
Викласти салат з шинкою і маринованими грибами в порційні тарілки, прикрасити нарізаним часточками яйцем. Приємного насолоди!
Новости