Коли несподівано завітали гості і потрібно швидко спорудити легкий обід, до основної страви можна подати салат з тунцем і свіжим огірком. Такий салат готується швидко і так само швидко з’їдається, всі його люблять за простоту виконання, ніжність і нетривіальний смак.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Огірки – 1 шт.
  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з тунцем, яйцем і огірком? Свіжий огірок вимити і нарізати кубиками середнього розміру. Шкірку знімати необов’язково.

Курячі яйця зварити в підсоленій воді протягом 12 хв. після закипання. Відразу ж перекласти їх у холодну воду за допомогою шумівки, щоб згодом було легше їх очистити. Очистити яйця від шкаралупи і нарізати кубиками того ж розміру, що і свіжий огірок.

З консервованої риби злити масло, тунець розім’яти виделкою.

В мисці або салатнику з’єднати тунець, огірок, яйця і майонез. Спробувати на смак, якщо є необхідність, то додати щіпку солі.

Акуратно перемішати салат з тунцем і огірком, щоб не розмазати яйця. Подавати салат холодним.

Приємного апетиту!

Новости