Такий салат може стати окрасою столу. Яскравий, помітний вид і соковитий, насичений смак – це саме те, що чекаєш від святкового салату. Крім того, таке блюдо – ще й джерело вітамінів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Гранат – 1 шт.
- Яловичина – 200 гр.
- Волоський горіх – 60 гр.
- Кукурудза консервована – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля зелена – 5 пір’я
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з яловичиною і гранатом? Волоські горіхи підсушуємо на сковорідці без масла протягом п’яти хвилин до появи характерного аромату. Знімаємо з плити, даємо охолонути й нарізаємо ножем на дрібні шматочки.
Попередньо відварюємо яловичину протягом півтора-двох годин до м’якості. Охолоджуємо. М’ясо нарізаємо дрібними кубиками.
Курячі яйця варимо протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка. Охолоджуємо яйця і очищаємо їх від шкаралупи. Натираємо на дрібній тертці. Моркву миємо, обсушуємо, чистимо від верхньої шкірки і також натираємо на дрібній тертці. Варену картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Кукурудзу консервовану відкидаємо на друшляк, промиваємо і повністю даємо стекти рідини. Поділяємо кукурудзу на дві частини, одна з яких трохи більше.
Тепер збираємо салат. Для цього глибоку куполоподібну салатницю вистилаємо харчовою плівкою. Викладаємо терту моркву, розгладжуємо ложкою і змащуємо майонезом. Висипаємо горіхи, розподіляємо їх по всьому периметру і також змащуємо майонезом. Висипаємо більшу частину консервованої кукурудзи і розрівнюємо. Посипаємо тертими яйцями, розподіляючи їх рівним шаром. На яйця укладаємо шар нарізаного м’яса. Останній шар – тертий картопля, який потрібно добре розрівняти і трохи ущільнити за допомогою ложки. Салатницю накриваємо плоским стравою і перевертаємо. Салатницю акуратно знімаємо, харчову плівку обережно видаляємо. Сформований салат з усіх сторін необхідно промазати майонезом і густо обсипати зернами граната. Для колірного контрасту прикрасити рештою зернами кукурудзи і тонко нарізаними пір’ям зеленого лука.
Приємного апетиту!
Новости