Смажені гриби з цибулею – це класичний варіант приготування грибів у російській кухні. Варто лише додати у процесі приготування в гриби сметану і трохи білого сухого вина, як гриби заграють новими смаками і приємним вершковим ароматом. Давайте разом з вами займемося приготуванням цього чудового блюда!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Сметана – 400 мл
  • Біле сухе вино – 50 мл
  • Масло вершкове – 30 – 40 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати смажені опеньки в сметані просто! Перед початком приготування готуємо опеньки: чистимо їх від сміття, зрізаємо нижню частину кожної ніжки і добре промиваємо в проточній воді. Підготовлені гриби викладаємо в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 15-20 хвилин на середньому вогні.

Відварені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо на 10-15 хвилин стекти від води.

Сковороду ставимо розігріватися на вогонь, потім викладаємо в неї шматочок вершкового масла і розпускаємо його на невеликому вогні. Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Гриби викладаємо на окрему сковороду з невеликою кількістю олії і обсмажуємо на середньому вогні до випарювання рідини. Потім перекладаємо їх в сковороду до цибулі, додаємо сіль і перець, перемішуємо і смажимо ще 5-7 хвилин.

В невеликій ємності змішуємо сметану з білим вином, добре перемішуємо і додаємо в сковороду з грибами. Ретельно перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.

За 5 хвилин до готовності в сковороду з грибами додаємо пропущений через прес або дрібно нарізаний часник. Готові гриби знімаємо з вогню, викладаємо на порційні тарілки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти