Листкові салати, як правило, готують на якісь свята і торжества. Я хочу запропонувати рецепт листкового салату з яловичиною. Блюдо виходить простим в приготуванні і ситним, інгредієнти прості, але в поєднанні один з одним виходить неймовірний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – за смаком
- Зелень – для прикраси
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з яловичиною шарами? Ретельно промийте м’ясо, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть шумівкою піну, яка утворилася. Варіть на тихому вогні близько 40 хвилин.
Готове м’ясо остудіть, а потім наріжте тонкою соломкою.
Поки вариться яловичина, поставте варитися курячі яйця. Зварені яйця остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці.
Зваріть картоплю, поки вариться м’ясо. Добре помийте картоплю, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Готову картоплю остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.
Візьміть форму, з допомогою якої будете формувати салат. Поставте на блюдо. Першим шаром викладіть м’ясну соломку.
Яловичину посоліть і поперчіть, змастіть майонезом щедро. Зверху викладіть курячі яйця натерті і промажте майонезом.
Викладіть картопляний шар, посоліть і поперчіть, змастіть майонезом.
Твердий сир натріть на крупній тертці і викладіть завершальним шаром. Готовий салат закрийте харчовою плівкою і охолодіть в холодильнику близько години.
Просякнуте салат вийміть з холодильника, зніміть харчову плівку, акуратно зніміть форму. Прикрасьте на свій розсуд. Готовий салат подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Новости