Листкові салати, як правило, готують на якісь свята і торжества. Я хочу запропонувати рецепт листкового салату з яловичиною. Блюдо виходить простим в приготуванні і ситним, інгредієнти прості, але в поєднанні один з одним виходить неймовірний смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з яловичиною шарами? Ретельно промийте м’ясо, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, зніміть шумівкою піну, яка утворилася. Варіть на тихому вогні близько 40 хвилин.

Готове м’ясо остудіть, а потім наріжте тонкою соломкою.

Поки вариться яловичина, поставте варитися курячі яйця. Зварені яйця остудіть, очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці.

Зваріть картоплю, поки вариться м’ясо. Добре помийте картоплю, викладіть в каструлю, залийте водою, посоліть, доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Готову картоплю остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.

Візьміть форму, з допомогою якої будете формувати салат. Поставте на блюдо. Першим шаром викладіть м’ясну соломку.

Яловичину посоліть і поперчіть, змастіть майонезом щедро. Зверху викладіть курячі яйця натерті і промажте майонезом.

Викладіть картопляний шар, посоліть і поперчіть, змастіть майонезом.

Твердий сир натріть на крупній тертці і викладіть завершальним шаром. Готовий салат закрийте харчовою плівкою і охолодіть в холодильнику близько години.

Просякнуте салат вийміть з холодильника, зніміть харчову плівку, акуратно зніміть форму. Прикрасьте на свій розсуд. Готовий салат подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Новости