Якщо ви хочете приготувати салат з язиком і ананасом, раджу – не полінуватися і зварити мову заздалегідь, наприклад, з вечора. Свинячий язик вариться досить довго. Але салат, безумовно, варто. Ваші гості будуть просто приголомшені яскравим, соковитим і незвичайним салатом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Ананас консервований – 150 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Гранат – 0.5 шт.
  • Йогурт – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з язиком і ананасом. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату. Якщо у вас немає заздалегідь приготованого мови, насамперед – наберіть в каструлю холодної води, викладіть мову, доведіть до кипіння. Шумівкою зніміть піну і варіть протягом двох годин на повільному вогні. Гарячий мову перекладіть в крижану воду. У мене язик зварений заздалегідь.

Очистіть мову.

Наріжте тонкою соломкою.

Твердий сир наріжте таким же способом та розміром, як готовий язик або натріть на крупній тертці.

Болгарський перець вибирайте червоного або зеленого кольору для контрасту. Перець помийте, розріжте навпіл, вийміть серцевину, наріжте дрібними кубиками або соломкою.

В глибокий салатник викладіть нарізані інгредієнти. Часник очистіть і видавіть з допомогою преса в салат.

З консервованого ананаса злийте сироп. Шматочки ананаса наріжте приблизно такого ж розміру, як і інші продукти.

Зерна граната очистіть від плівок.

У салатник викладіть шматочки ананаса і зерна граната. Додайте спеції за смаком. Перемішайте салат.

Салат заправте натуральним йогуртом або нежирної сметаною, ретельно перемішайте і залиште настоятися на 20 хвилин.

Подавайте салат порційно або на загальному блюді.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати зі свинячим мовою