Мова – делікатесний низькокалорійний продукт, ніжний і смачний. Я пропоную приготувати цікавий салат з язиком по-корейськи, який неодмінно оцінять ваші гості і будуть просити добавки. Мову можна відварити заздалегідь, щоб зекономити час на приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик – 500 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з язиком по-корейськи? Якщо у вас немає заздалегідь приготованого мови, насамперед – наберіть в каструлю холодної води, додайте спеції. Доведіть до кипіння. Мова помістіть в каструлю, шумівкою зніміть піну і варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні. Готовий язик остудіть, очистіть і наріжте тонкою соломкою.

Моркву промийте і очистіть. З допомогою терки для корейської моркви натріть моркву. Терту моркву перекладіть в глибоку миску. Посоліть і додайте приправу для корейської моркви. У сковороду налийте олію і розжарте його. Залийте маслом моркву. Перемішайте і дайте настоятися, поки вариться мову.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Перекладіть нарізану цибулю в ємність і залийте його яблучним оцтом, дайте настоятися 15 хвилин. Злийте рідину.

З моркви злийте сік, що утворився. Перекладіть моркву в салатник, додайте нарізану мову, мариновану цибулю, добре перемішайте. Спробуйте, за необхідності посоліть.

Салат за бажанням заправте майонезом. Прикрасьте попередньо вимитими і просушенными салатними листям.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком