Салат з язиком і горошком дуже ситний і готується просто. Маринований лук у складі надає пікантності і соковитості. Соус на основі сметани – ніжний, ароматний і також з «характером». Такий салат точно сподобається чоловікам.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичий язик – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Горошок зелений консервований – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Гірчиця – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати салат з язиком і горошком? Фіолетовий цибулю чистимо від луски і гострим ножем нарізаємо на тонкі, прозорі шматочки. Нарізану цибулю покласти в широку миску, поливаємо невеликою кількістю оцту і заливаємо водою кімнатної температури. Рідина повинна повністю покрити шматочки цибулі, щоб він рівномірно промариновался. Після такої процедури цибуля стане хрустким і пікантним. Миску з цибулею відставляємо в сторону маринуватися, а в цей час займаємося підготовкою інших продуктів.

Попередньо необхідно відварити яловичий язик. Для цього мову добре промиваємо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і на низькій температурі плити варимо при слабкому кипінні протягом двох-трьох годин. На початку варіння додаємо сіль, лавровий лист і кілька горошків чорного перцю. Готовий язик виймаємо з бульйону, даємо повністю охолонути. Знімаємо верхню шкірку за допомогою ножа. Далі нарізаємо продукт на тонкі смужки довжиною 2-3 сантиметри.

Для приготування соусу викладаємо в окрему невелику посуд сметану і додаємо в неї пропущений через прес часник і гірчицю. Добре змішуємо компоненти.

Ставимо варитися яйця на 10-12 хвилин до крутого стану, потім охолоджуємо і очищаємо. Банку з консервованим горошком розкриваємо, горошок відкидаємо на друшляк, даємо стекти рідини. Маринований лук віджимаємо від маринаду, щоб він не був занадто мокрим. У глибоку салатницю викладаємо подрібнені варені яйця, нарізану соломкою яловичий язик, консервований горошок, віджатий маринований лук.

В салатницю до продуктів викладаємо сметанний соус і акуратно все разом перемішуємо. При бажанні можна додатково салат посолити. Для того, щоб аромат часнику був більш вираженим, і шматочки мови краще просочилися соусом, можна залишити салат в холодильник для просочення на кілька годин.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком