Цей смачний і ніжний салат є кулінарним делікатесом. Адже просто варений яловичий язик – це вишукане блюдо, і його зазвичай подають заливним або у вигляді нарізки. Салат з нього, та ще з сиром «Сулгуні», яйцем і зеленню, буде чудовим блюдом на вашому святковому столі. Особливу пікантність йому додадуть обсмажені з цибулею гриби.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яловичий язик – 200 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Сир Сулугуні – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Майонез – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло – для смаження
Процес приготування:
Рецепт салату з мовою і грибами простий у приготуванні! Спочатку добре помийте теплою водою мову і зваріть до готовності в підсоленій воді. Час варіння мови в середньому становить 2-2,5 години. Готовність перевірте, проколовши його виделкою, м’ясо має бути м’яким.
Зварений язик охолодіть під струменем холодної води і очистіть його від шкірки.
Підготовлений відварний язик поріжте у вигляді тонкої соломки і перекладіть в окрему тарілку, щоб повністю охолодився.
В окремій каструльці курячі яйця зваріть круто і остудіть їх у холодній воді. Потім яйця очистіть від шкаралупи.
Ножем яйця наріжте на невеликі кубики і перекладіть на окрему тарілочку.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на тоненькі півкільця. Його також перекладіть в окрему тарілочку.
Свіжі печериці почистіть, промийте проточною водою і наріжте на тонкі пластинки.
Свіжий огірок помийте, наріжте на кубики і покладіть окремо.
Сир «Сулгуні» порізати ножем на тонку соломку або невеликі кубики і покладіть окремо.
Свіжу зелень промийте водою, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.
Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте в ньому гриби з нарізаною цибулею. Обсмажуйте до готовності і рум’яного кольору. Не забувайте їх помішувати під час смаження.
У велику посуд перекладіть всі нарізані продукти і додайте по своєму смаку майонезний соус і чорний перець. Салат ложкою акуратно перемішайте.
Приготований салат викладете в красиву загальну салатницю або розкладіть в креманки і декорують свіжою зеленню. Ваше смачне і ситне святкове блюдо готове. Подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком