Цей смачний і ніжний салат є кулінарним делікатесом. Адже просто варений яловичий язик – це вишукане блюдо, і його зазвичай подають заливним або у вигляді нарізки. Салат з нього, та ще з сиром «Сулгуні», яйцем і зеленню, буде чудовим блюдом на вашому святковому столі. Особливу пікантність йому додадуть обсмажені з цибулею гриби.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яловичий язик – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Сир Сулугуні – 100 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

Рецепт салату з мовою і грибами простий у приготуванні! Спочатку добре помийте теплою водою мову і зваріть до готовності в підсоленій воді. Час варіння мови в середньому становить 2-2,5 години. Готовність перевірте, проколовши його виделкою, м’ясо має бути м’яким.

Зварений язик охолодіть під струменем холодної води і очистіть його від шкірки.

Підготовлений відварний язик поріжте у вигляді тонкої соломки і перекладіть в окрему тарілку, щоб повністю охолодився.

В окремій каструльці курячі яйця зваріть круто і остудіть їх у холодній воді. Потім яйця очистіть від шкаралупи.

Ножем яйця наріжте на невеликі кубики і перекладіть на окрему тарілочку.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на тоненькі півкільця. Його також перекладіть в окрему тарілочку.

Свіжі печериці почистіть, промийте проточною водою і наріжте на тонкі пластинки.

Свіжий огірок помийте, наріжте на кубики і покладіть окремо.

Сир «Сулгуні» порізати ножем на тонку соломку або невеликі кубики і покладіть окремо.

Свіжу зелень промийте водою, обсушіть серветкою і дрібно наріжте.

Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте в ньому гриби з нарізаною цибулею. Обсмажуйте до готовності і рум’яного кольору. Не забувайте їх помішувати під час смаження.

У велику посуд перекладіть всі нарізані продукти і додайте по своєму смаку майонезний соус і чорний перець. Салат ложкою акуратно перемішайте.

Приготований салат викладете в красиву загальну салатницю або розкладіть в креманки і декорують свіжою зеленню. Ваше смачне і ситне святкове блюдо готове. Подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком