Мова – делікатесний низькокалорійний продукт, ніжний і смачний. Я пропоную приготувати цікавий салат з язиком по-корейськи, який неодмінно оцінять ваші гості і будуть просити добавки. Мову можна відварити заздалегідь, щоб зекономити час на приготування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичий язик – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Оцет яблучний 6% – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з язиком по-корейськи? Якщо у вас немає заздалегідь приготованого мови, насамперед – наберіть в каструлю холодної води, додайте спеції. Доведіть до кипіння. Мова помістіть в каструлю, шумівкою зніміть піну і варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні. Готовий язик остудіть, очистіть і наріжте тонкою соломкою.
Моркву промийте і очистіть. З допомогою терки для корейської моркви натріть моркву. Терту моркву перекладіть в глибоку миску. Посоліть і додайте приправу для корейської моркви. У сковороду налийте олію і розжарте його. Залийте маслом моркву. Перемішайте і дайте настоятися, поки вариться мову.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Перекладіть нарізану цибулю в ємність і залийте його яблучним оцтом, дайте настоятися 15 хвилин. Злийте рідину.
З моркви злийте сік, що утворився. Перекладіть моркву в салатник, додайте нарізану мову, мариновану цибулю, добре перемішайте. Спробуйте, за необхідності посоліть.
Салат за бажанням заправте майонезом. Прикрасьте попередньо вимитими і просушенными салатними листям.
Приємного апетиту!
Салати з язиком Салати з яловичим язиком