Жовті помідори зустрічаються не так часто, як червоні. Жовті помідори солодше за смаком. Сьогодні хочу запропонувати рецепт салату з красивих жовтих помідорів. Зимова закуска виходить яскравою і ароматною. Раджу скористатися рецептом і обов’язково приготувати.
Інгредієнти: на 2 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Помідори свіжі (жовті) – 1 кг
- Лавровий лист – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
- Перець запашний мелений – 0,5 ч. л.
- Гвоздика – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з жовтих помідорів на зиму? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для барвистого салату.
Ретельно вимийте жовті помідори і болгарський перець. Я взяла жовті перці. Якщо ви хочете, щоб закуска вийшла яскравіше і нарядно, можна взяти болгарські перці різного кольору.
Вимиті жовті помідори обсушіть з допомогою паперових рушників, розрізати на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжки. Викладіть в каструлю з товстим дном.
Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі.
Нарізані жовті помідори подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. Влийте необхідну кількість рослинного масла.
В подрібнену томатну масу додайте духмяний перець горошком, чорний перець горошком, гвоздику в бутонах і лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть заливку приблизно 15-20 хвилин, накривши кришкою.
Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, а потім наріжте кубиками середнім за розміром.
За цей час томатна маса добре увариться і загусне.
Нарізаний болгарський перець викладіть в томатну заливку. Додайте необхідну кількість столового оцту. Ретельно перемішайте і варіть на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Банки ретельно вимийте, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Розкладіть гарячий салат з жовтих помідорів по стерильним банкам, попередньо видаливши лавровий лист. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.
Гарячі банки з салатом переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.
Охолоджені банки з салатом з жовтих помідорів приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з помідорів на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без капусти на зиму Салати без цибулі на зиму Салати без часнику на зиму Салати у власному соку на зиму