Жовті помідори зустрічаються не так часто, як червоні. Жовті помідори солодше за смаком. Сьогодні хочу запропонувати рецепт салату з красивих жовтих помідорів. Зимова закуска виходить яскравою і ароматною. Раджу скористатися рецептом і обов’язково приготувати.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Помідори свіжі (жовті) – 1 кг
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з жовтих помідорів на зиму? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для барвистого салату.

Ретельно вимийте жовті помідори і болгарський перець. Я взяла жовті перці. Якщо ви хочете, щоб закуска вийшла яскравіше і нарядно, можна взяти болгарські перці різного кольору.

Вимиті жовті помідори обсушіть з допомогою паперових рушників, розрізати на кілька частин, попередньо видаливши плодоніжки. Викладіть в каструлю з товстим дном.

Додайте необхідну кількість цукрового піску і кухонної солі.

Нарізані жовті помідори подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера. Влийте необхідну кількість рослинного масла.

В подрібнену томатну масу додайте духмяний перець горошком, чорний перець горошком, гвоздику в бутонах і лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть заливку приблизно 15-20 хвилин, накривши кришкою.

Болгарський перець очистіть від серцевини і насіння, а потім наріжте кубиками середнім за розміром.

За цей час томатна маса добре увариться і загусне.

Нарізаний болгарський перець викладіть в томатну заливку. Додайте необхідну кількість столового оцту. Ретельно перемішайте і варіть на повільному вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Банки ретельно вимийте, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Розкладіть гарячий салат з жовтих помідорів по стерильним банкам, попередньо видаливши лавровий лист. Закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки.

Гарячі банки з салатом переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу.

Охолоджені банки з салатом з жовтих помідорів приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з помідорів на зиму Салат з помідорів без стерилізації на зиму Салат з помідорів пальчики оближеш Салати без капусти на зиму Салати без цибулі на зиму Салати без часнику на зиму Салати у власному соку на зиму