В сезон кабачків так хочеться урізноманітнити меню з цього корисного і смачного овоча. Салат з овочів можна викласти шарами порційними «вежі», заправивши сметано-часниковою пікантною заправкою. У такому вигляді він виглядає, як незвичайна гарна закуска і його зручно їсти.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – 50 мл
- Зелень – 10 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати салат зі смажених кабачків і помідорів шарами? Кабачки вимити, обріжте зіпсовані місця і хвостики. Наріжте овочі тонкими кружками. Перекладіть кабачки в миску, трохи посоліть і перемішайте руками.
Засипте в контейнер борошно, покладіть кабачки вільно в один шар. Закрийте кришку і струсніть ємність, щоб вони запанировались з усіх боків. Можна, звичайно, просто вмочати їх у борошні з обох сторін, як вам буде зручніше. Обсмажте кабачки на гарячій сковороді по 2 хвилини з обох сторін і викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Моркву очистіть, промийте і натріть на тертці крупно.
Сметану викладіть в миску, додайте продавлений часник, трохи солі і перцю. Добре перемішайте соус.
Останніми підготуйте помідори, щоб вони не пустили сік раніше часу. Вимийте їх, видаліть місце кріплення плодоніжки і наріжте кружальцями.
Викладіть салат у вигляді башточок порційно або у великому блюді шарами в наступній послідовності: кабачок, морква, соус і помідор. Зверху покладіть гілочки промитої зелені, струсивши з неї зайву вологу.
Приємного апетиту!
Новости