Салат зі стрілок часнику з морквою – прекрасний варіант закуски з продуктів, що завжди знайдуться під рукою в літній час. Основний інгредієнт – часникові стрілки, багато власників дачних ділянок відправляють прямо до відходів. І дуже даремно. У цьому легко переконатися, приготувавши салат, рецепт якого ми представили вашій увазі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Часникові стрілки – 800 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Коріандр – 1,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату зі стрілок часнику з морквою. Часникові стрілки необхідно гарненько промити, обсушити , видалити насінну частину, а потім нарізати їх шматочками по 5-6 сантиметрів.
Промиту і очищену моркву натираємо на спеціальній тертці для приготування моркви по-корейськи. Подрібнену моркву потрібно посолити і поперчити.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками. Болгарський перець промиваємо, позбавляємося від насіння і також нарізаємо кубиком.
Подрібнену цибулю і болгарський перець відправляємо на сковороду, политу невеликою кількістю рослинного масла і протушиваем протягом двох хвилин.
Далі в сковорідку до овочів додаємо нарізані часникові стрілки. Тушкуємо все протягом десяти хвилин. поступово додаємо в овочі, спеції, коріандр, цукор, сіль. Все ретельно перемішуємо і тушкуємо ще 4 хвилини.
Гарячі тушковані овочі з’єднайте з морквою.
Все ретельно перемішуємо. Додаємо оцет і знову перемішуємо. Блюдо готове.
Салат зі стрілок часнику Стрілки часнику Стрілки часнику по-корейськи