Пекінська капуста чудово підходить для різних салатів, та й до того ж корисна за рахунок великого вмісту різних вітамінів. Вона добре «дружить» з багатьма смачними продуктами: м’ясом, сиром, куркою, грибами та ін Салати з пекинкой на столі завжди святковий і урочистий вигляд. За цим рецептом ви можете приготувати з пекінкі і кукурудзи смачний і корисний гарнір до м’ясних і рибних страв.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста пекінська – 600 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салатів з пекінською капустою і кукурудзою смачний! Пекинку добре промийте проточною водою, обсушити кухонним рушником і розріжте на дві половинки. Кожну половинку нашаткуйте соломкою до 5 мм завтовшки. Потовщену основу качана можете викинути.
Добре промийте зелень і дрібно наріжте. Зелену цибулю можна замінити луком-пореєм, буде смачніше. Морква почистіть і подрібніть на тертці з великими отворами.
Нашатковану капусту перекладіть в глибоку салатницю, по своєму смаку посоліть і трохи перемішайте ложкою. Потім до капусти додайте нарізані цибулю, кріп, терту моркву і консервовану кукурудзу.
В окремій чашці приготуйте заправку для салату. У неї покладіть подрібнений часникодавку часник, додайте цукор і налийте вказану кількість лимонного соку і масла. Заправку добре перемішайте вилкою.
Полийте салат приготовленою смачною заправкою, трохи перемішайте і відразу подайте до столу в загальній салатниці або порційно. Такий салат довго не зберігається, так як швидко втрачає свій презентабельний вигляд.
Приємного апетиту!
Новости