За яким рецептом ні солі сало, воно завжди буде смачним, і різниця тільки у ступені солоності і кількості спецій і часнику. За цим рецептом сало солиться в банках в холодному розсолі, а потім відправляється на зберігання в морозилку. Велика кількість сала заготовляти не потрібно, так як в морозилці воно втрачає смак при тривалому зберіганні.
Інгредієнти: на 30 порц.
- Сало свиняче – 3 кг
- Вода – 3 л
- Сіль – 8 ст. л.
- Часник – 2 головки
- Суміш перців – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуємо всі інгредієнти для сала в холодному розсолі у банку. Якщо на шкірці сала є прожилки з кров’ю, то заливаємо його на ніч холодною водою і ставимо в холодильник.
В окремій каструлі доводимо до кипіння чисту питну воду, насипаємо потрібну кількість солі, додаємо горошки перцю і червоний мелений перець. Після закипання вогонь вимикаємо і остуджуємо розсіл до домашньої температури.
Сало промиваємо холодною водою і ножем добре выскабливаем шкірку, тоді вона буде м’якою. Сало обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на однакові шматочки розміром в сірникову коробку, щоб воно рівномірно просолилось.
Банки добре промиваємо з харчовою содою. Стерилізувати їх не треба. Шматочки сала укладаємо в підготовлені банки. Викладаємо не дуже щільно.
Часник чистимо від луски і зубки подрібнюємо на тертці.
Потім розкладаємо подрібнений часник в банки поверх сала.
Охолодженим розсолом заливаємо сало в банки, заповнюючи їх до самого верху. Банки закриваємо звичайними пластмасовими кришками і на кілька годин залишаємо при звичайній домашньої температурі. Потім банки з салом переставляємо в холодильник.
Сало буде готове через 7 днів. Солоне сало можна дістати з банок, обсушити серветками і, загорнувши у фольгу, зберігати в морозилці. Також можна до 2-3 тижнів зберігати в банках в холодильнику.
Вдалих і смачних заготовок!
Засолювання сала з часником Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями