Сало в розсолі сільським способом у всі часи було відмінною закускою. Рецепт простий. Солимо сало по-селянськи в розсолі і холодним способом, що вимагає трохи більше часу для засолювання в порівнянні з гарячим способом. Пам’ятайте, що кінцевий смак сала визначають вибрані спеції.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Сало з прошарками м’яса – 1.5 кг
- Вода – 1.5 л
- Сіль – 200 гр.
- Часник – 12 зуб.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Спочатку підготуйте все необхідне для сала в розсолі за краще сільським способом. Шматок сала промийте холодною водою, поскоблив ножем шкірку, потім обсушити паперовим рушником. Зубки часнику очистіть від лушпиння і наріжте їх на платівки.
Підготовлене сало наріжте на шматочки довільного розміру, як вам зручніше.
Шматочки сала укладіть в посуд для засолювання. Посипте його нарізаним часником, горохи чорного перцю і приправою для сала.
В інший посуд налийте прокип’ячену і охолоджену воду і розчиніть в ній розрахована кількість крупної солі. Приготовленим розсолом залийте сало.
Потім на сало покладіть плоску тарілку і помістіть будь-який вантаж. Сало в розсолі на одну добу залиште при звичайній домашньої температурі. Потім на 7 діб помістіть посуд з салом у будь холодне місце.
Після закінчення цього часу сало по-селянськи буде готово. Можете діставати з розсолу, нарізати тонкими скибочками і подавати до столу.
Смачних і вдалих заготовок!
Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями