Як засолити сало в розсолі у холодній воді? Засолювання – справа нескладна і не вимагає особливих кулінарних навичок. Дотримуючись рецептом з перевіреною пропорцією всіх інгредієнтів, у вас завжди буде хороший результат. Для дозрівання сала холодної засолювання потрібно більше часу, але воно краще зберігається, не жовтіє і довго зберігає свої смакові якості. Солимо сало в банку, але можна і в іншому посуді.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 7 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як засолити сало в розсолі у холодній воді? Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі інгредієнти.

Потім зваріть розсіл. В окрему каструлю налийте чисту питну воду і помістіть її на плиту.

Потім у воду насипте розраховане кількість крупної солі. Сіль розмішайте до повного розчинення. Киплячий розсіл вимкніть і остудіть його до кімнатної температури.

Підготовлене сало наріжте на поздовжні шматочки, щоб змогли їх зручно укласти в банку.

Часник почистіть і наріжте на слайсы.

Листочки лавра поломайте на більш дрібні шматочки.

На шматочки сала розкладіть слайсы часнику.

Потім сало з часником укладіть в чисту банку. Між шматочками сала розкладіть горошки перцю і шматочки лавра.

Залийте сало в банку остившім розсолом, заповнюючи банку до самого верху.

Потім банку з салом нещільно прикрийте кришкою і залиште при домашньої температурі на 2 діб. Після закінчення цього часу банку з салом, також не щільно закриту, поставте на 5 доби в холодильник. За цей час сало остаточно просолится і дійде до потрібної консистенції. Таке сало вже можна їсти.

Сало, яке не з’їли, перекладіть з розсолу на паперовий рушник і видаліть зайву вологу.

Шматочки сала посипте улюбленими спеціями і загорніть кожен шматочок у фольгу.

Сало у фользі помістіть в морозилку, де воно добре збережеться і не втратить своїх смакових якостей.

У будь-який час сало, засолене в холодному розсолі, діставайте з морозилки, нарізайте на тонкі скибочки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником Засолювання сала з часником і перцем Сало в розсолі з часником в банку Сало з часником і перцем в банку Як засолити сало в банку Як засолити сало в розсолі