3-літрові банки господині використовують для заготівлі сала на зиму. Засолюють його найчастіше в розсолі, щоб сало вийшло ніжним і шкірка – м’якою. При сухому засолі так не виходить. Для тривалого зберігання вибирають сало з невеликою кількістю м’яса. В одну 3-літрову банку можна укласти до двох кг сала. Одного літри розсолу достатньо на 2 банки такого обсягу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сало свиняче – 4 кг
- Вода – 1 л
- Сіль – 8 ст. л.
- Часник – 1 головка
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Спочатку зваріть розсіл з розрахованого на кількість сала води і солі.
В киплячий розсіл покладіть горошини чорного і запашного перцю, лавровий лист, поваріть кілька хвилин, потім вимкніть вогонь і остудіть розсіл до домашньої температури.
Очищений часник подрібніть на часничниці або дрібно порубаєте ножем.
В окремій чашці змішайте хмелі-сунелі з чорним меленим перцем.
Сало для засолювання промийте холодною водою, наріжте на невеликі шматочки, обсушити серветками і кожен шматочок посипте спеціями і натріть подрібненим часником.
Підготовлені шматочки сала укладіть в 3-літрові банки, тільки не дуже щільно.
що Залишилися спеції пересипте в банку поверх сала.
Потім сало в банках залийте розсолом розсолом.
Для тривалого зберігання банки загорніть металевими кришками і відразу перенесіть в холодне місце. Якщо плануєте їсти відразу, закрийте банку чистої пластиковою кришкою, протягом доби сало витримайте в банку при кімнатній температурі, а потім на 2 дні поставте в холодильник.
Сала з банки з пластиковою кришкою через 3 дні вийміть з розсолу і перекладіть на зберігання в морозилку.
Вдалих і смачних заготовок!
Засолювання сала з часником Засолювання сала холодним способом Як засолити сало в банку Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в розсолі Як солити сало в розсолі з часником і спеціями