Завжди є і будуть шанувальники смачного сала з червоним перцем і часником, або так званого сало по-угорськи. Готуватися він нешвидко, але і не клопітно. Готуємо способом сухої засолювання.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало свиняче – 1.5 кг
- Сіль – 300 гр.
- Часник – 10 зуб.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Перець чилі – 10 гр.
- Паприка мелена – 20 гр.
- Коріандр мелений – 10 гр.
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Готувати сало з червоним перцем і часником просто! Свіже свиняче сало для цього способу засолювання почистіть (поскобліть) ножем з усіх боків. Мити сало не бажано.
Для засолювання підходить сало будь-якої товщини і звичайно з прошарками м’яса.
Сало порізати ножем на поздовжні шматочки товщиною до 3 см, щоб краще просолилось і просочилося ароматами спецій. Відразу ж підготуйте часник, коріандр, чорний перець і лавровий лист для сухої засолювання.
Для засолу візьміть перфоровану посуд, щоб стікав зайвий розсіл, але невелика кількість сала можна солити і в звичайній каструлі.
Нарізане сало посипте підготовленими спеціями і сіллю.
Потім укладіть сало в посуд для соління. Укладіть шматки пошарово і засипте їх залишилася сіллю.
Потім поверх сала помістіть плоску тарілку і будь-який вантаж і залиште на добу при домашньої температурі. Через добу каструлю з салом помістіть на 3 дні в холодильник або інше холодне місце.
Після закінчення цього часу шматочки сала дістаньте з солі і зіскоблити ножем її залишки.
В окремій ємності змішайте червоний перець з паприкою. Їх співвідношення можете змінити по своєму смаку.
Кожен шматочок сала добре обваляйте в цій червоній перцевої суміші.
Складіть шматочки в поліетиленовий пакет і помістіть в морозилку на 10 днів. За цей час перцева оболонка видалить всю рідину з сала, делікатес дозріє і його можна їсти.
Приємного апетиту!
Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало з прошарками м'яса