Завжди є і будуть шанувальники смачного сала з червоним перцем і часником, або так званого сало по-угорськи. Готуватися він нешвидко, але і не клопітно. Готуємо способом сухої засолювання.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сало свиняче – 1.5 кг
  • Сіль – 300 гр.
  • Часник – 10 зуб.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Паприка мелена – 20 гр.
  • Коріандр мелений – 10 гр.
  • Лавровий лист – 5 шт.

Процес приготування:

Готувати сало з червоним перцем і часником просто! Свіже свиняче сало для цього способу засолювання почистіть (поскобліть) ножем з усіх боків. Мити сало не бажано.

Для засолювання підходить сало будь-якої товщини і звичайно з прошарками м’яса.

Сало порізати ножем на поздовжні шматочки товщиною до 3 см, щоб краще просолилось і просочилося ароматами спецій. Відразу ж підготуйте часник, коріандр, чорний перець і лавровий лист для сухої засолювання.

Для засолу візьміть перфоровану посуд, щоб стікав зайвий розсіл, але невелика кількість сала можна солити і в звичайній каструлі.

Нарізане сало посипте підготовленими спеціями і сіллю.

Потім укладіть сало в посуд для соління. Укладіть шматки пошарово і засипте їх залишилася сіллю.

Потім поверх сала помістіть плоску тарілку і будь-який вантаж і залиште на добу при домашньої температурі. Через добу каструлю з салом помістіть на 3 дні в холодильник або інше холодне місце.

Після закінчення цього часу шматочки сала дістаньте з солі і зіскоблити ножем її залишки.

В окремій ємності змішайте червоний перець з паприкою. Їх співвідношення можете змінити по своєму смаку.

Кожен шматочок сала добре обваляйте в цій червоній перцевої суміші.

Складіть шматочки в поліетиленовий пакет і помістіть в морозилку на 10 днів. За цей час перцева оболонка видалить всю рідину з сала, делікатес дозріє і його можна їсти.

Приємного апетиту!

Засолювання сала сухим способом Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало в каструлі Як засолити сало з прошарками м'яса